Piirros viherpeukalosta

Aloitan blogikirjoitusten sarjan, jolla ohjaan itseäni kehittymään ja keskittymään taiteilijana ja hieman myös graafikkona. Aion antaa itselleni ikään kuin toimeksiantoja, joiden pohjalta pyrin nostamaan tasoani ja parantelemaan portfoliotani. Listalla on niin hahmosuunnittelua, ympäristöjä kuin täysiverisiä kuvituksiakin.

Ensimmäinen tehtävänantoni koskee hahmosuunnittelua. Tehtävänäni on suunnitella hahmo nimeltä Venla Viherpeukalo. Hän on nelikymppinen kotipuutarhuri, joka innostuu kevään ja kesän tulosta enemmän kuin mistään. Tarkoitus olisi suunnitella hahmo sen verran hyvin, että hänestä voisi helposti tehdä lisää kuvia.

Luonnoksia / Doodles

Lähdin liikkeelle luonnostelusta ja ajatusten ylös kirjaamisesta. En pitänyt kiirettä ja mietin ihan rauhassa miltä Venla voisi näyttää, mitä hän tykkää pukea päälleen ja mikä tuo esille, että hän tykkää touhuta puutarhassa. Luonnostelin ensin pitkälettisen naisen kunnon työtamineisiin, mutta tulin sitten siihen tulokseen, että hän on liian ammattimaisen näköinen. Karikatyyrissä piirteitä voisi tietenkin korostaa tällä tavalla, mutta halusin kuitenkin ilmentää Venlan olevan pelkkä kotipuutarhuri.

Viivapiirros / Line-art

Tuollaisen luonnoksen minä sitten sain aikaiseksi. Hattu suojaa auringolta ja esiliina lialta. Saappaissa varpaat pysyvät kuivina, vaikka nurmi tai multa olisi hieman märkää. Kaikki muu tarpeellinen kulkee mukana kätevästi korissa.

Valmista on! / Done!

Lopputuloksena syntyi toivon mukaan oikean ikäiseltä näyttävä hahmo, joka kantaa nimeä Venla Viherpeukalo. Ajattelin ensin, ettei vaatetus voisi olla kovin vaalea, mutta hahmottelin hänet sitten mielessäni maisemaan ja yhtäkkiä se tuntuikin houkuttelevalta ajatukselta. Pieni värikynän sipaisu ”muraa” vaatteisiin ja poskipäähän, ja kuvasta tuli autenttisemman näköinen. Taustaan en ole tyytyväinen, mutta sen pystyin poistamaan Photoshopilla.

Venla Viherpeukalo / Grace Greenthumb

Seuraavana listallani mainitaan nimi Lissu Lukutoukka. Mitähän hänen päänsä menoksi keksin? Se selviää ensi viikolla. 😀

Improving my skills

I’ve decided to start a blog series which will help me to improve my skills and also help me concentrate to create cohesive content. I approach this like I would’ve got a commission.

My first task was to create a character named Grace Greenthumb. She’s 40-years-old and an eager amateur gardener who loves spring and summer. Above you can see how I developed her character slowly.

First I thought Grace would have long hair and serious equipment but I changed my mind. After all, he’s an amateur gardener. The hat protects from the sun, the apron keeps her clothes clean and boots keep her feet dry. Other handy items come along in a basket.

I pondered colors of her outfit for a good while until I imagined her into a scene and felt like brighter colors were the answer. The only thing I would change at this point is her background. As you can see I deleted it in the end on Photoshop.

Next week I’m going to draw a character who is a bookworm. I wonder how that will turn out? 😀