Opettavainen vuosi

Heippa! Pitkästä aikaa tulee kirjoitettua tännekin.

Tässä kirjoitusten välissä on ehtinyt tapahtua vaikka ja mitä. Hanna-Riikka Art päätyi tauolle viime vuoden toukokuussa, kun lähdin mukaan hyvinvointialan startupiin designerin roolissa. Yritin välillä tehdä omia toimeksiantoja sivussa, mutta minulle kävi hyvin pian selväksi, etten jaksa työskennellä tietokoneella kahdeksaa tuntia enempää.

Startupimme on sovellus nimeltä Fitty Murmel. Se kerää käyttäjän askeleet Google Fitin avustuksella ja luo sen pohjalta käyttäjälle sopivan askeltavoitteen päivittäin. Fitty Murmel on äpissä asustava tekoäly-murmeli, jota vastaan käyttäjä kilpailee päivä- ja viikkotasolla. Lähdin mukaan projektiin, koska olin piirtänyt murmeli-hahmon jo aiemmin ja minusta äpin tausta-ajatus oli nerokas. Personoidut ja vaihtuvat askeltavoitteet toimivat itselläni paremmin kuin vakio “10 000 askelta päivässä”. Lisäksi kaipasin työarkeeni jotain uutta, joten tarjous oli kuin lahja.

Tuntuvin ja paras muutos on ollut tiimissä työskentely. Minulle sattui huiput tiimikaverit! Ideointi luistaa ihan eri tavalla, kun saa vastakaikua ajatuksilleen. Montakohan muutakin peli-ideaa minulla on tullut Fitty Murmelin myötä? xD Lisäksi se on vienyt minut yrityskiihdyttämöön ja Slushiin, ja laittanut oppimaan paljon uutta, kuten animoimaan kevyesti. Opit ovat asioita, joita voin hyödyntää myöhemmin omissakin töissä.

Sovellus valmistui tämän kesän alussa, mutta työt jatkuvat. Omalta osaltani töitä on nyt vähän vähemmän, joten voisin ehtiä tekemään toimeksiantojakin syksyn mittaan. Jos siis tarvitset logoa/kuvituskuvaa/piirrosta/yms. niin otahan yhteyttä!

Tällainen on ollut minun vuoteni – työntäyteinen ja opettavainen. Nyt päiväkaffien keittoon! 😀

Viimeisin fantasiamaalaukseni peikkotytöstä oravalemmikkeineen metsässä.