Inktober 2019

Vuoden 2019 Inktoberissani syntyi 15 piirrosta. / I drew 15 ink drawings during Inktober 2019.

Lokakuu on Inktober-kuukausi. Inktober on kuukauden mittainen taidehaaste, jossa taiteilijat ympäri maailman pyrkivät piirtämään kuvan per päivä. Alun perin työvälineenä oli tarkoitus käyttää mustetta (siitä nimitys, muste=ink), mutta nyttemmin välineellä ei ole niin väliä. Tärkeintä on haastaa itsensä piirtämään päivittäin ja kehittämään taitojaan. Hauskanpitoa unohtamatta!

Olen osallistunut Inktoberiin jo useamman vuoden ajan. Tänä vuonna en ollut ihan varma osallistumisestani, koska työpöydällä oli paljon muutakin, mutta päätin sitten ottaa osaa ehtimisen mukaan. Yllätyksekseni sain aikaan peräti 15 pientä piirrosta.

Tämän vuoden teemaksi valitsin noidat. / Witches were my main theme this year.

Olen postannut kaikki Inktober piirrokseni sekä Hanna-Riikka Artin Instagramiin että Facebookiin. Lataan kuvat myös myöhemmin deviantArt-galleriaani, jossa voi nähdä myös edellisvuosien tuotoksia.

Nyt alkaakin sitten minun ja äitini yhteistyössä tekemän lastenkirjan valmistumisen odotus! 😀

Inktober 2019

October is Inktober. Inktober is 31 days art challenge which inspires artists all around the world to draw a picture per day during October. Originally one was supposed to use inks but now days you can choose your art supplies. The most important thing is to create and improve your skills. And have fun of course!

I’ve taken part in Inktober for few years now. This year I wasn’t so sure if I could make it since I had lots to do but in the end I couldn’t resist it. I decided to draw as many pictures as I felt comfortable. My total was 15 small drawings which surprised me!

Piirsin myös muutamia artistien inspiroimia kuvia. / I also drew few artist inspired pictures.

I’ve posted all my Inktober artwork on my social media accounts (Hanna-Riikka Art on Instagram and Facebook) and I will download them on my deviantArt gallery later too (you can see my older Inktober pieces there as well).

Next I prepare myself to finish the project I’ve been working on for these past few months – me and my mom’s children’s book! 🙂

Kuvittaja ruskan keskellä

Syksy on sitten kaunista aikaa! / Autumn is so beautiful!

Ajattelin tulla taas kertomaan Hanna-Riikka Artin kuulumisia viimeisen parin kuukauden ajalta.

Ihan ensimmäisenä tulee mieleen elokuun ohjelmistorumba. Aloittelin erästä työtä, kun InDesign taitto-ohjelma ilmoitti, ettei se voi avata työtiedostoa. Kokeilin eri kikkoja saada työ etenemään, mutta ei… Ymmärsin että ohjelmapakettini oli tullut tiensä päähän ja minun oli viimein päivitettävä se uudempaan versioon. Satsaus oli iso, mutta varmasti kannattava. Rakensin samoihin aikoihin itse itselleni uuden työpöydän, joten tavallaan koko työpiste koki silloin muodonmuutoksen.

Työrintamalla on ollut mukavan vilkasta. Se on jotenkin hassua miten joskus saattaa mennä kuukausi että on vain pari toimeksiantoa, ja seuraavana hetkenä työtarjouksia tulee heti monta. Viimeiset pari viikkoa olen työstänyt välillä kolmea työtä yhtäaikaa. Tehtävät ovat olleet hyvin erilaisia, joten mielenkiintoa on ollut helppo pitää yllä. Jos joku homma alkaa tökkimään, voi tehdä hetken jotain muuta. Työpisteeltä on lähtenyt painovalmista tavaraa niin päivitetyn esitteen, käyntikortin kuin pullon etikettien muodossa, ja piirroksia niin blogiin kuin lahjaksikin.

Koska töitä on ollut enemmän ja olen alkanut työstämään uutta lastenkirjaa äitini kanssa, päädyin pitämään syyskuussa some-taukoa. Oli jotenkin pelottava jättää Instagram niin pitkäksi aikaa, koska välillä tuntuu ettei sieltä saisi olla hetkeäkään pois tai kaikki unohtaa sut, mutta nyt oli pakko. En halua jakaa lastenkirjan kuvia kovin paljon, koska siitä tulee myös seuraava joulukalenterini, ja muuta en yksinkertaisesti ole jaksanut/ehtinyt tehdä. Mutta niin Instagram kuin minäkin pärjättiin hetki ilman toisiamme. 😀 Pitäisikin varmaan joskus avautua tästä taiteilijoiden some-paineesta…

Nyt on sitten Inktoberin vuoro. Mietin edelleen osallistunko kyseiseen lokakuun taidehaasteeseen. Viime vuosi oli ns. menestys, joten olisi harmi jättää se välistä. Täytyy katsoa miten kirjankuvitusten lomassa jaksaa!

Illustrator in the Middle of Autumn

Uusittu työpiste / New desk

I thought it’s time to give you an update of Hanna-Riikka Art. Two months has passed since the last post anyway.

Pretty much after my last post I had to do a big investment and purchase the newest version of Adobe programs. I couldn’t open one of the work files on InDesign because it was created in a lot newer version so I ended up doing the upgrade. I had kind of expected that day to come so it wasn’t a big deal. It wasn’t cheap but at least everything works as supposed to now. I also rebuilt my desk so I have a brand new work space now!

My schedule has been quite full. It’s funny how it can change so much: one month I have just two commissions and next month I’m working on several commissions at the same time. Past two weeks have been the busy kind. I’ve worked on flyers, a business card design, bottle labels and some drawings. It’s nice, though, because if i get stuck with one job I can always switch to other one and get the creative juices flowing again!

Because I’ve been busier and started to work on a new children’s book with my mom I put my social media on the hold in September. It was kind of scary to leave Instagram for that long (because it seems that you must post everyday so that you won’t be forgotten) but it went fine in the end. I don’t want to share pictures of the children’s book yet because I will use it for my next Christmas calendar.

Now it’s time for Inktober then! I’m still not sure how active I will or can be… 2017 and 2018 were great experiences so it’d be sad to miss it but I don’t know if I have time and energy… Well, let’s see what happens! 🙂

Kesän kuulumiset

Nyt on jo sen verran syksyä ilmassa, että uskallan kirjoitella Hanna-Riikka Artin kesän kuulumiset jo tässä vaiheessa. Mukaan mahtui aika isojakin juttuja.

Kesäkuu oli näin jälkeenpäin ajateltuna oikea juhlakuukausi. Yritykseni täytti 2 vuotta, kuvittamani Höselö-lastenkirja saapui minulle ihasteltavaksi ja Mahla Forestin makumahlajuomat julkaistiin, joiden ulkoasussa allekirjoittanut on ollut vahvasti mukana. Nyt vähän harmittaa etten juhlinut yritykseni synttäreitä mitenkään, mutta vielähän ehtii! Höselö-kirjaan olen oikein tyytyväinen ja olen kiitollinen Johannalle toimeksiannosta taittaa ja kuvittaa se.

Myös Mahla Forestin toimeksianto on ollut mulle iso juttu. En olisi koskaan uskonut päätyväni tekemään pakkaussuunnittelua. Ohjeistus ja toiveet ulkoasusta olivat selkeät, joten työ sujui jouhevasti ja pulloista tuli tosi hienot. Tuotteisiin voitte tutustua paremmin Mahla Forestin nettisivuilla. Suosittelen myös maistamaan, mikäli törmäätte juomiin kaupoissa. Maut olivat ainakin minulle uusia, mutta maistuvia.

Muutoin työrintamalla oli rauhallista, mikä sopi minulle oikein hyvin. Tein muutaman logon, yhden lahjapiirroksen ja autoin kanssataiteilijaa hänen lastenkirjansa taitossa. Heinäkuun lopulla jatkoin yhteistyötä Mahla Forestin kanssa, joten meistä kuullaan vielä lisää!

Töiden lisäksi kasvatin kukkia ja retkeilin kavereidein ja koirien kanssa. Laitain alas muutamia kuvia. Syksy on vielä avoin. Olen koittanut aloittaa joulukalenterin teon kerrankin ajoissa ja se etenee hiljokseen. Muita projekteja odotellessa! 😀

How was my summer?

I can already feel autumn in the air so I think it’s good time to look back and see how Hanna-Riikka Art’s summer actually went.

June was a month of celebration in a way. Hanna-Riikka Art turned 2-years-old, a children’s book that I illustrated arrived and I saw labels that I made for Mahla Forest for the first time on bottles. I’m a bit sad that I didn’t celebrate my 2nd year anniversary in any way but there’s still time if I want to do that. The children’s book and bottle labels turned out well and I’m very grateful for both commissioners for those projects!

Otherwise it has been calm. I made few logos, one gift artwork and helped a fellow artist to put her children’s book together. I also continued working with Mahla Forest.

Beside work I grew summer flowers and hiked with friends and dogs. I’ll add few photos below. Autumn’s schedule is still open. I’ve started to plan my Christmas calendar early this time so that’s one work in process. Otherwise I’ll wait curiously what next months are going to bring!