Kuvittaja ruskan keskellä

Syksy on sitten kaunista aikaa! / Autumn is so beautiful!

Ajattelin tulla taas kertomaan Hanna-Riikka Artin kuulumisia viimeisen parin kuukauden ajalta.

Ihan ensimmäisenä tulee mieleen elokuun ohjelmistorumba. Aloittelin erästä työtä, kun InDesign taitto-ohjelma ilmoitti, ettei se voi avata työtiedostoa. Kokeilin eri kikkoja saada työ etenemään, mutta ei… Ymmärsin että ohjelmapakettini oli tullut tiensä päähän ja minun oli viimein päivitettävä se uudempaan versioon. Satsaus oli iso, mutta varmasti kannattava. Rakensin samoihin aikoihin itse itselleni uuden työpöydän, joten tavallaan koko työpiste koki silloin muodonmuutoksen.

Työrintamalla on ollut mukavan vilkasta. Se on jotenkin hassua miten joskus saattaa mennä kuukausi että on vain pari toimeksiantoa, ja seuraavana hetkenä työtarjouksia tulee heti monta. Viimeiset pari viikkoa olen työstänyt välillä kolmea työtä yhtäaikaa. Tehtävät ovat olleet hyvin erilaisia, joten mielenkiintoa on ollut helppo pitää yllä. Jos joku homma alkaa tökkimään, voi tehdä hetken jotain muuta. Työpisteeltä on lähtenyt painovalmista tavaraa niin päivitetyn esitteen, käyntikortin kuin pullon etikettien muodossa, ja piirroksia niin blogiin kuin lahjaksikin.

Koska töitä on ollut enemmän ja olen alkanut työstämään uutta lastenkirjaa äitini kanssa, päädyin pitämään syyskuussa some-taukoa. Oli jotenkin pelottava jättää Instagram niin pitkäksi aikaa, koska välillä tuntuu ettei sieltä saisi olla hetkeäkään pois tai kaikki unohtaa sut, mutta nyt oli pakko. En halua jakaa lastenkirjan kuvia kovin paljon, koska siitä tulee myös seuraava joulukalenterini, ja muuta en yksinkertaisesti ole jaksanut/ehtinyt tehdä. Mutta niin Instagram kuin minäkin pärjättiin hetki ilman toisiamme. 😀 Pitäisikin varmaan joskus avautua tästä taiteilijoiden some-paineesta…

Nyt on sitten Inktoberin vuoro. Mietin edelleen osallistunko kyseiseen lokakuun taidehaasteeseen. Viime vuosi oli ns. menestys, joten olisi harmi jättää se välistä. Täytyy katsoa miten kirjankuvitusten lomassa jaksaa!

Illustrator in the Middle of Autumn

Uusittu työpiste / New desk

I thought it’s time to give you an update of Hanna-Riikka Art. Two months has passed since the last post anyway.

Pretty much after my last post I had to do a big investment and purchase the newest version of Adobe programs. I couldn’t open one of the work files on InDesign because it was created in a lot newer version so I ended up doing the upgrade. I had kind of expected that day to come so it wasn’t a big deal. It wasn’t cheap but at least everything works as supposed to now. I also rebuilt my desk so I have a brand new work space now!

My schedule has been quite full. It’s funny how it can change so much: one month I have just two commissions and next month I’m working on several commissions at the same time. Past two weeks have been the busy kind. I’ve worked on flyers, a business card design, bottle labels and some drawings. It’s nice, though, because if i get stuck with one job I can always switch to other one and get the creative juices flowing again!

Because I’ve been busier and started to work on a new children’s book with my mom I put my social media on the hold in September. It was kind of scary to leave Instagram for that long (because it seems that you must post everyday so that you won’t be forgotten) but it went fine in the end. I don’t want to share pictures of the children’s book yet because I will use it for my next Christmas calendar.

Now it’s time for Inktober then! I’m still not sure how active I will or can be… 2017 and 2018 were great experiences so it’d be sad to miss it but I don’t know if I have time and energy… Well, let’s see what happens! 🙂

Kesän kuulumiset

Nyt on jo sen verran syksyä ilmassa, että uskallan kirjoitella Hanna-Riikka Artin kesän kuulumiset jo tässä vaiheessa. Mukaan mahtui aika isojakin juttuja.

Kesäkuu oli näin jälkeenpäin ajateltuna oikea juhlakuukausi. Yritykseni täytti 2 vuotta, kuvittamani Höselö-lastenkirja saapui minulle ihasteltavaksi ja Mahla Forestin makumahlajuomat julkaistiin, joiden ulkoasussa allekirjoittanut on ollut vahvasti mukana. Nyt vähän harmittaa etten juhlinut yritykseni synttäreitä mitenkään, mutta vielähän ehtii! Höselö-kirjaan olen oikein tyytyväinen ja olen kiitollinen Johannalle toimeksiannosta taittaa ja kuvittaa se.

Myös Mahla Forestin toimeksianto on ollut mulle iso juttu. En olisi koskaan uskonut päätyväni tekemään pakkaussuunnittelua. Ohjeistus ja toiveet ulkoasusta olivat selkeät, joten työ sujui jouhevasti ja pulloista tuli tosi hienot. Tuotteisiin voitte tutustua paremmin Mahla Forestin nettisivuilla. Suosittelen myös maistamaan, mikäli törmäätte juomiin kaupoissa. Maut olivat ainakin minulle uusia, mutta maistuvia.

Muutoin työrintamalla oli rauhallista, mikä sopi minulle oikein hyvin. Tein muutaman logon, yhden lahjapiirroksen ja autoin kanssataiteilijaa hänen lastenkirjansa taitossa. Heinäkuun lopulla jatkoin yhteistyötä Mahla Forestin kanssa, joten meistä kuullaan vielä lisää!

Töiden lisäksi kasvatin kukkia ja retkeilin kavereidein ja koirien kanssa. Laitain alas muutamia kuvia. Syksy on vielä avoin. Olen koittanut aloittaa joulukalenterin teon kerrankin ajoissa ja se etenee hiljokseen. Muita projekteja odotellessa! 😀

How was my summer?

I can already feel autumn in the air so I think it’s good time to look back and see how Hanna-Riikka Art’s summer actually went.

June was a month of celebration in a way. Hanna-Riikka Art turned 2-years-old, a children’s book that I illustrated arrived and I saw labels that I made for Mahla Forest for the first time on bottles. I’m a bit sad that I didn’t celebrate my 2nd year anniversary in any way but there’s still time if I want to do that. The children’s book and bottle labels turned out well and I’m very grateful for both commissioners for those projects!

Otherwise it has been calm. I made few logos, one gift artwork and helped a fellow artist to put her children’s book together. I also continued working with Mahla Forest.

Beside work I grew summer flowers and hiked with friends and dogs. I’ll add few photos below. Autumn’s schedule is still open. I’ve started to plan my Christmas calendar early this time so that’s one work in process. Otherwise I’ll wait curiously what next months are going to bring!

Kesää kohti!

Kanarian loman inspiroimana piirrettyä / Inspired by the vacation on Canary Islands

Huhhuijaa, vuosi on jo melkein puolivälissä! Mihin tämä aika on mennyt?

Omalta osaltani alkuvuosi oli hieman hiljaisempi, mutta tahti on ilahduttavasti kiristynyt kesää kohti. Töitä on ollut lahjapiirrosten, hahmosuunnittelun, pakkaussuunnittelun, kirjan kuvitusten ynnä muiden parissa, eli aika laidasta laitaan.

Lomailinkin maaliskuussa. Lähdin veljen perheen kanssa Espanjan auringon alle viikoksi ja se tuli tarpeeseen! En ollut koskaan käynyt etelässä ja se oli aika erilainen kokemus pohjoisen tytölle, mutta kivaa oli! Gran Canarialla oli silloin karnevaaliviikko, joten tunnelmaa ja tapahtumia riitti. Juhlin siinä samalla 30-vuotissynttäreitäni, josta sain lisämerkityksen lomalle.

Tällä hetkellä olen odottavalla kannalla, koska kuvittamani ja taittamani lastenkirjan pitäisi saapua piakkoin kirjailijan hypisteltäväksi. Myös erään etiketti-projektin lopputulos pitäisi nähdä kesäkuussa, joten jännää on!

Vapaa-ajallani sitten kasvatan kesäkukkia. Se on hyvää vastapainoa näyttöpäätetyölle. Purkeissa on kasvamassa samettikukkaa, petuniaa ja tuoksuhernettä ja vanhan mansikkamaan raunioille heittelin sekalaisen seoksen niittykukkien siemeniä. Näistä tulee varmasti jaettua kuvia somessa myöhemmin.

Toivottavasti teilläkin on ollut hyvä kevät. Nyt mennään sitten kesää kohti ja lämmintähän pitäisi riittää, joten ei muuta kuin nautitaan! 🙂

***

Summer, here we come!

Unbelievable it’s almost mid-year already! Where has this time gone?

For me the beginning of this year was quieter but the situation has luckily gotten better. I’ve worked on gift art, character design, packaging design, book illustrations etc. Jobs have varied a lot really.

On March I had a real vacation in a long time. I took off and flied to Gran Canary with my brother’s family. I had never been in Southern Europe and I thought it could be a shock for a Northern girl but I really enjoyed my time there. It was a carnival week so no wonder! I also celebrated my 30th birthday which gave an extra meaning for the vacation for me.

Now I’m in a waiting mode. I’ve been working on a children’s book for a year and I finally finished it. The author will get the book in her hands soon and I can’t wait to hear how it turned out! Another commission related to bottle labeling should be finished soon and I couldn’t be more excited! I will receive samples later.

On my free time I grow summer flowers. Gardening balances me after hours spent in front of computer. I have several tiny pots where I have marigolds, petunias and scented peas growing. I also threw a mix of field flower seeds into my old strawberry field. I’ll share pics later on social media!

I hope you’ve had a nice start for the year. Now it’s time for summer and sun so let’s enjoy our time to the fullest! 🙂