Ensimmäinen taidekirjani

Kukkia & keijukaisia -taidekirja syntyi vuoden 2016 aikana palostani toteuttaa oma taideprojekti.

Aikani inspiraatiota haettuani alkoi syntyä lyijykynällä ja tussilla harmaasävyisiä kuvia kukista ja pienistä keijukaisista. Aihe oli luonnollinen, sillä pidän sekä luonnosta, kukista että fantasiasta.

Myöhemmin kuvat saivat värityksen Photoshopissa.

Taitoin kirjan itse InDesignilla. Päädyin pitämään ulkoasun yksinkertaisena ja selkeänä. En tuottanut kirjaan alku- ja lopputekstejä kummempia kappaleita. Kuvien alle kirjoitin vain kukkien latinan- ja suomenkieliset nimet.

Jotkut kuvat tulostin kokeeksi kankaalle. Niistä syntyi eri kokoisia tauluja.

Projekti oli minulle antoisa. Opin uuden piirrustustekniikan ja se todisti että pystyn viemään kunnialla loppuun isommankin kuvitusurakan. Pidin itse lopputuloksesta, ja kehuja tuli muiltakin. Painatin kirjaa 30 kappaletta, jotka päätyivät kirjan tilanneille tutuilleni. Osa lähti jopa ulkomaille!

Metsän joulu -lastenkirja

Blogin hiljaiseloa rikkomaan julkaisen Throwback Thursdayn hengessä erään vanhan projektini syntytarinan ja kuvia siitä.

Metsän joulu -kirja syntyi nopealla aikataululla marras-joulukuun aikana vuonna 2016. Tarvitsin tarinan silloisen blogini joulukalenteria varten ja äitini sitten kirjoitti minulle sellaisen. Loppujen lopuksi siitä kuitenkin syntyi oikea kirja veljentytölleni annettavaksi.

‘Metsän joulussa’ kaksospojat Sepe ja Samu ovat saapuneet auttamaan Reetta-mummoaan jouluvalmisteluissa. Keksivätpä he piristää metsäneläintenkin joulua!

Tein kuvituskuvat vesiväreillä ja fineliner-tusseilla. Taiton tein InDesignissa.

Kirjaprojekti sujui hyvin. Vaikka tällaista on tullut tehtyä ennenkin, opetti se yhtä ja toista kuvien valmistelusta ja taittamisesta. Ennen kaikkea se valaisi minulle sitä, että todellakin pidän satujen kuvittamisesta!

Vastaanottajakin lienee ollut tyytyväinen, vaikka ensimmäisen kuvan “viima” olikin alkuun hieman liian pelottava. 😀 Kirjaa ei julkaistu muualla. Nyt on harkinnassa, pitäisikö sittenkin..?

Kuvittajan vuosi 2018

Olen jo pitkään miettinyt, että kirjoittaisin tunnelmia kuluneelta vuodelta. Minulla tuli kuitenkin vuosi yrittäjyyttä täyteen ja selvisin loppuvuodestakin. Kun ryhdyin yrittäjäksi, olin hieman kyyninen rupeaman tulevaisuuden suhteen, mutta nyt näyttäisi siltä että jatkan kohti yrityksen 2-vuotissynttäreitä.

Vuosi on ollut kuin vuoristorata. Ei ehkä se hurjin laite, mutta nousuja ja laskuja riitti. Parhaimmat hetket oli niitä, kun pääsi tekemään erilaisia toimeksiantoja ja asiakkaat oli osa enemmän kuin tyytyväisiä. Viime uudenvuoden aikaan tein lyhyen luettelon töistä joita olisi mukava tehdä vuonna 2018. Listalla oli muun muassa julisteita, esite ja kuvituskuvia. Sain tehdä piirrettyjä henkilökuvia, mainosmateriaaleja liikuntakampanjoihin ja sähköiseen markkinointiin, peligrafiikoita, kuvituskuvia julisteisiin ja joulukorttiin, logoja, lahjapiirroksia ym. En voi olla muuta kuin tyytyväinen!

Vuoristoradan laskut oli sitten niitä aloittavan yrittäjän haasteita. Uusia kuvioita opetellessa tulee myös tehtyä virheitä. Mutta sitähän se on. Tekemällä ja virheistä oppii parhaiten. Suurimmaksi osaksi vuosi oli kuitenkin hyvä.

Töiden lisäksi vuoteen mahtui myös koiranpentu, neljä taidehaastetta ja joulukalenteri. Koiranpentuarki on samaa kuin vauva-arki (olettaisin), eli väsyttävää. Mutta nyt meillä on 9-kuukautinen ihana nuori koiran alku, josta voi tullakin ihan kelpo kansalainen. 😀 Piirroshaasteista ja joulukalenterista tulee yhteensä 60+ piirrosta, ja sitten kun siihen ynnää vielä muut taiteilut, niin kiirettä on pitänyt!

Vuodelle 2019 toivon töitä ja mielenrauhaa. Ylimääräinen stressaaminen kun ei auta yhtään. Muistan myös pitää itsestäni parempaa huolta, jotta käsivarren kivut jäisivät historiaan.

Nyt siirryn pienelle joululomalle ja palailen vasta ensi vuoden puolella työpöydän ääreen. Rauhaisaa joulua sinulle ja onnea vuodelle 2019! Kiitos tästä vuodesta!

Illustrator’s 2018

I’ve wanted to write about this year for quite a while and now I’m finally doing it! In the beginning of this year I wasn’t sure how everything would go. I was quite worried even. But here I am with 1,5-years-old business and curious for the future.

Overall 2018 was a roller coaster. Not the most terrible one but there were ups and downs for sure. The best moments were whenever a new commission came in. Last New Year I made a list of jobs which I’d like to accomplish in 2018 and for my pleasant surprise I got to do almost all of them! I got to do character designs, marketing materials for sport campaigns and email marketing, game graphics, illustrations, logos, gift drawings etc. That makes me really happy!

Worse were the moments when a new business owner wasn’t 100% sure how everything should be handled. But I survived and I learnt my lessons! Practice is the best way to learn and you can’t possibly prepare yourself for everything. Mostly the year was good anyway.

Beside work my year included a puppy, four art challenges and a Christmas calendar. Life with a puppy is pretty much the same as with a baby, I guess..? It’s been tiring but now we have a very lovely and loving 9-mos-old youngster dog. 😀 Art challenges and the Christmas calendar make 60+ drawings in total and since I’ve drawn other stuff for fun too I’ve been quite busy.

For 2019 I hope more work and peace of mind. Stressing doesn’t help anything anyway. I will also take better care of myself! I don’t want the pain in my arm renew anytime soon.

Now I will have a little break from work. Happy holidays to you and all the best for 2019! Thank you for this year!